Eindelijk de wolf

Na 21 x voor de wol de veluwe op gegaan te zijn , hebben we hem eindelijk kunnen fotograreren

Al regelmatig zag ik foto's voorbij komen van mensen die de wolf hadden gefotografeerd. Die wil ik er ook wel op hebben, nou niet op 1 a 2 meter afstand maar op een 20 a 30 meter met zijn natuurlijke omgeving er omheen zou erg mooi zijn. Al meerdere keren er op uit geweest om hem te "spotten" Maar steeds liepen we hem mis. Of hij was wel dicht in de buurt maar zat achter een heuveltje en je zag hem gewoon niet. Tot ik op een vrijdagochtend er stond en op het moment dat ik mijn camera aan het instellen was kwa belichting en snelheid ik hem net gemist had. De gene naast me zegt nog: Iwan, nu heb jij hem toch ook? Nou deze jongen had hem weer eens niet. Dag er op wederom heen met Hans en Rob. Rob ziet altijd van alles. Dat moet goed komen hoop ik. Nou hele dag geen wolf gezien. Wel kom je dan daar een hoop mensen tegen waarmee je een beetje staat te kletsen over fotografie en wat ze waar zoal gespot hebben. Zo ook een dame uit twente. Die kwam ik de dag er op ook weer tegen en samen mee staan wachten op de wolf maar wederom geen wolf. Ik had zoiets van maandag maar weer. Onderweg naar huis dacht ik nee. Dat doe ik eens niet. Vrijdag ga ik er wel weer eens kijken. Vrijdag in de loop van de ochtend samen met Hans richting Veluwe voor de wolf. Gaan we weer de hele dag hier staan op de wildbaan? Ja denk het wel. Na 2 en een half uur was ik toch van mening dat er meer te zien zou zijn als we niet hier de hele dag bleven staan. Op naar Schaarsbergen, even in de hut kijken of er nog leuke vogeltjes voorbij komen. Daar in de hut aangekomen hadden we in nog geen uur tijd al ruim 10 soorten voor de lens gehad, vuurgoudhaantje, kuifmees, matkop en nog wat leuke soorten. Toch nog wat leuks gefotografeerd vandaag. Na een uur werd ik via messenger gebeld. voor ik hem kon op pakken kreeg ik al berichtjes van die dame uit twente. Nu op de zandvlakte aan de wildbaan de wolf! Ik zeg kom, we gaan Ze komt er aan! Komt ze hier naar de hut dan? Ik zeg nee, de Wildbaan, daar is de wolf nu gezien. Op naar de wildbaan en daar aangekomen eindelijk de mooie plaatjes kunnen schieten waar ik al 22 x voor naar de Veluwe ben gekomen. Nu kan ik weer rustig naar de Veluwe voor van alles en nog wat zonder 10 uur aan de wildbaan te hoeven staan.

Iwan.